Mилано организује дигиталну Недељу моде у јулу

ГС
Mилано организује дигиталну Недељу моде у јулу

Италијанска комора за моду организоваће од 14. до 17. јула прву дигиталну Недељу моде у Милану као „конкретан одговор“ на пандемију вируса корона, саопштила је данас та комора.

Федерација високе моде у Француској је јуче најавила исту иницијативу.

Овај „сусрет за представљање мушких и женских колекција“ јесте конкретан одговор на потребу промовисања брендова који ćе имати прилику да, као дио дигиталног календара, представе колекције за мушкарце пролеће/љето 2021. и најаве колекција за мушкарце и жене прољеćе/љето 2021. године“, прецизира ова модна комора.

„Постављање дигиталне Недеље моде је конкретан одговор на тренутак у којем живимо“, навео је у саопштењу предсједник коморе Карло Капаза.

Комора ће израдити дигиталну платформу на којој ће бити постављене фотографије и видео снимци, интервјуи и снимци иза кулиса.

Истовремено са представљањем колекција са „Миланске дигиталне Недеље моде“ биће постављена платформа намјењена међународним купцима, са представљањем брендова уз фотографије и видео-снимке колекција.

Овај модни догађај ће моћи да се прати преко сајта Цамерамода.ит, Инстаграма, Фејсбука, Линкедина, Веибоа и Јутјуба.

Наредна Париска недеља моде, посвећена мушкој моди, такође ће бити одржана онлајн од 9. до 13. јула. Колекције за мушкарце прољеће/љето 2021. биће представљене у „облику филма и видео-снимака“ на посебној платформи.

Усљед пандемије коронавируса, отказане су модне ревије у Паризу које су биле планиране за крај јуна и почетак јула.

(Б92)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана