Маникир с њежним тратинчицама нови хит

ГС
Маникир с њежним тратинчицама нови хит

Осим што је визуелно атрактиван, маникир са тратинчицама је заправо врло једноставан за креирање.

Које ћете боје комбиновати зависи искључиво од вас, а крајњи резултат биће јединствен те прави мамац за погледе.

Када је уређење ноктију у питању, инспирацију неријетко одлучимо потражити на друштвеним мрежама.

Ријеч је заправо о тзв. даисy маникури, односно начину украшавања ноктију цртежима многима омиљених цвјетича -  тратинчица. Нокти украшени овом техником једноставно су преслатки! Но, ако је вјеровати стручњацима за њихово обликовање, овај тип маникуре није тешко извести ни у кућној радиности.

Стручњакиња за нокте Лиз Ломели напомиње како су за постизање оригиналног изгледа тратинчица потребни бијели, жути и наранџасти лак те горњи премаз, односно топ цоат. За алат ће вам требати чачкалица, заобљена метална тачкица и комад алуминијске фолије као палета за мијешање. Ако сте почетница у овоме, како би смањили могућност грешке онда умјесто уређивана свих ноктију радије одаберите украсити само два нокта који ће бити својеврсни нагласци на вашој руци.

Најједноставнији дизајн тратинчица почињете тако да шест латица исте боје поставите у круг с тучком друге боје у средини.

"Узмите свој алат за цртање, покупите бијели лак и започните латицу извана, сликајући према средини вашег цвијета. Поновите овај корак у кругу за сваку латицу, затим обришите алат за истицање, одаберите жути лак и додајте тачку у средини", објашњава Лиз.

Приликом изведбе не морате се бојати да неће испасти савршено. Грешке заправо доприносе реалности, будући да је и цвијеће на ливади различитих димензија и облика. Када сте готови с исцртавањем пустите да се "цртеж" осуши те потом нанесите горњи заштитни слој. Наравно, ову маникуру не морате нужно изводити на прозирној бази, сјајно изгледа и на тамнијој подлози.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана