Која је тајна црне маске за лице?

ГС
Foto: Илустрација

Сигурно сте чули за црну маску за лице.

Многи је хвале, али ријетко ко зна у чему је њена тајна. 

Заправо, ова маска, која долази у течном облику, у себи садржи ситне честице гвожђа. Међутим, индустрија љепоте доноси маске за лице са честицама магнета.

Људско тијело има своје електромагнетно поље које је створено од наелектрисаних јона метала у крви и електричне активности неурона. 

Магнети, приликом интеракције са тим пољем, имају различите корисне ефекте на људско тијело. Примјера ради, побољшавају способност крви да преноси кисеоник и храњиве материје.

Магнетне маске

Оне садрже металне честице, углавном честице гвожђа, које, уз помоћ магнета, из коже укљањају сву нечистоћу.

Наиме, магнет ствара слабо поље које ажурира ћелије коже. Он, наравно, није једина активна компонента. Поред тога, ове маске влаже, омекшавају кожу и садрже антиинфламаторне састојке.

У суштини, чистоћа из ваше коже нестаје уз помоћ чисте физике.

Такође, маска значајно побољшава текстуру коже и она, већ након првог коришћења, постаје мекша, глатка и блиставија, а тен уједначен.

Како се користи?

Наноси се као и свака друга - на чисту кожу. Дакле, црну маску која је у течном облику и садржи ситне честице гвожђа, наносите директно на кожу. Она ће, након пет до десет минута, постати чврста и сува и увући ће се у све поре на лицу.

Маска се, након тога, магнетом одваја од коже и извлачи све нечистоће које су се налазиле на површини коже, али и порама.

Дакле, уколико желите дубинско чишћење лица, црна маска је одлично и изузетно ефикасно рјешење, наводи 24Седам.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана