Какве шишке најбоље пристају вашем лицу

Agencije
Какве шишке најбоље пристају вашем лицу

Ако размишљате о томе да скратите шишке, ево какве најбоље пристају вашем облику лица.

Шишке су поново у тренду, а фризер Сем Барнет открива какве пристају различитим облицима лица.

Лице у облику дијаманта

За овај облик лица су карактеристичне изражене јагодице, док се лице сужава ка бради и вилици. За лице у обику дијаманта добар избор су кратке "микро" шишке какве би се ријетко ко усудио да носи, али су најбоље јер ће визуелно истаћи очи и јагодице.

Џенифер Лопез и Меган Фокс су познате личности које имају овај облик лица.

Лице у облику срца

Селена Гомез и Рис Видерспун имају лице у облику срца, а оно што је карактеристично су дуже и шире чело, као и прилично изражена вилица.

Најбоље шишке за овакав облик су оне које су краће на средини, а дуже ка крајевима.

Овално лице

Овално лице је најшире у предјелу јагодица, док се сужава ка челу и ка вилици. Раздјељак и шишке окренуте на једну страну су најбољи начин да се истакну јагодице и контурише лице.

Аријана Гранде и Кортни Кокс су познате лепотице са овим обликом лица.

Четвртасто лице

Кира Најтли и Џенифер Анистон имају четвртасто лице, а основне карактеристике су готово иста ширина чела и вилице.

Равне, густе шишке, благо увијене ка унутра су најбољи избор за овакав облик лица јер ће учинити да изгледа њежније. Ако не волите увијене шишке, већ бисте да буду потпуно праве, савјет је да онда буду само мрвицу дуже од обрва.

Округло лице

Кирстен Данст и Мила Кунис имају округло лице, а карактеристично је да људи са округлим лицем имају "мекане" и њежне црте и генерално "кратко" лице.

"Избјегавајте густе, равне шишке, а бирајте оне са стране, дужине до испод јагодица – то је сјајан начин да издужите лице", савјетује фризер Барнет.

Издужено лице

Изражена вилица, уско лице и ниско чело су карактеристични за издужено лице, а Ријана и Лиса Кудров су познате "представнице".

"Ако имате издужено лице или чело, избјегавајте шишке које су кратке, нека оне буду отприлике у равни са очима, како би вам 'скратиле' лице", препоручује фризер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана