Како одабрати најбољу боју косе према облику вашег лица?

ГС
Foto: Илустрација

Боју косе најчешће бирамо према боји тена и боји очију, али да ли сте знале да при избору нове нијансе у обзир можете узети и свој облик лица?

Стручњаци тврде да облик лица и те како можемо учинити идеалним одабиром боје косе па вам предлажемо да прије одласка код фризера погледате ове савјете:

1. Овално лице

Женама овалног лица предлаже се да избјегавају праменове који ће лице визуелно још више издужити. Тамне боје такође знају изгледати преагресивно уз овај тип лица, док су смеђа, кестењаста, црвена и плава боја идеалан избор.

2. Срцолико лице

Дамама срцоликог лица одлично пристаје плава коса. Свијетло смеђа, наранџаста и свијетло црвена такође су добар избор, а уколико волите праменове, свјетлије нијансе одаберите за доњи дио косе. Омбре ће вам такође супер стајати.

3. Четвртасто лице

Четвртасто лице често зна изгледати широко па фризери предлажу тамније боје попут тамносмеђе, тамноцрвене и црне. Уколико имате праменове, уз чело и лице боја би требало да буде тамнија.

4. Округло лице

Округлом лицу добро стоје шишке, а било би идеално кад би на шишкама и горњем дијелу лица праменови били светлији, а на осталим деловима неколико нијанси тамнији, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана