Како да учините удобнијим ваше високе потпетице

ГС
Foto: Image by eloigomez_ from Pixabay

Уколико волите носити високе потпетице, доносимо вам неколико трикова како да их учините удобнијим. Можда неће бити ваш најудобнији пар икад, али ће бити удобније него прије.

Штикле увијек купујте што касније у дану

Сигурни смо да вам се барем једном догодило да сте купили ципеле са високом петом које су се чиниле поприлично удобнима, а онда када сте их одлучили обути за вечерњи излазак помислили сте да то више нису исте ципеле. Е па ако сте их купили у јутарњим сатима, немојте се чудити што одједном више и нису толико удобне. Како дан иде свом крају, наша стопала лагано отичу од умора и напора па ципеле свакако купујте када су ваша стопала у најгорем издању. Јер ако вам буду удобне тада, биће вам удобне увијек!

Што је пета тања, то ће вас ноге више бољети

Није потребно бити Еинстеин да би се ово закључило, но нас је жене потребно с времена на вријеме на овакве ствари подсјетити, за наше властито добро. Ако можете, радије одаберите ципеле са дебљим и стабилнијим потпетицама, ако сте већ апсолутни заљубљеник у ултра танке потпетице, барем пазите да ципеле имају платформу. Што више потпоре вашим стопалима ципеле пружају, то ће вам бити удобније.

Заборавите дрвене потпетице

Чак и на ципелама и сандалама са пуном петом! Дрво није толико флексибилно као гума због чега ће вам у ципелама са дрвеним потпетицама бити ужасно тешко ходати.

Увијек када можете бирајте сандале

И то по могућности оне са чврстим ђоном, дебљом петом и снажним каишићима. Ношењем затворених ципела са високим потпетицама оптерећујете не само стопала, већ и ножне прсте. Жуљеви и курје очи због тога су болна, али честа појава. У сандалама ће ваше ноге бити много опуштеније и што је још битније - здравије.

Користите јастучиће и слична помагала

Јастучићи за пете, јастучићи за испод прстију, наљепнице за пету, посебно оне од гела или силикона увелико ће вам олакшати ношење високих потпетица. Није да са њима пете нећете ни осјетити, али ћете барем поштено умањити притисак и болове у стопалима, преноси Cosmopolitan.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана