Изненађујуће добро: Ево зашто да парфемом попрскате пешкир

ГС
Изненађујуће добро: Ево зашто да парфемом попрскате пешкир

Сви би жељели да нам мирис омиљеног парфема не извјетри током дана.

Постоје многи трикови којима можемо да продужимо трајање мириса нашег омиљеног парфема. Једна популарна метода је наношење парфема иза ушију, пошто се на том дијелу тијела ослобађа много топлоте што подстиче дуже трајање мириса. Али, тренутно је на интернету велики хит нови трик који укључује пешкир.

Премда у првом тренутку може да изгледа као разбацивање парфемом, метода је заправо врло практична и ефикасна. Након што сте опрали косу, мало попрскајте пешкир парфемом и потом омотајте мокру косу. Молекули мириса ће се пуно боље спојити с вашом косом него с кожом, што ће резултирати дуготрајнијим мирисом, пише Нови лист.

Сигурно се онда питате зашто користити пешкир, а не директно нанијети мало парфема на косу? Таква директна метода није најбоља идеја јер парфеми садрже веће количине алкохола.

Алкохол у директном додиру може да оштети косу. Када користите трик с пешкиром, он служи као својеврсни филтер и такво наношење парфема на косу чини њежнијим и здравијим.

Још једна слична идеја је мало попрскати четку за косу прије чешљања и на тај начин такође индиректно нанијети мало мириса на косу. Испробајте ове методе како би заносно мирисали од јутра до мрака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана