Imenovanje novog generalnog direktora L'ORÉALA za Adria-Balkan tržišta

PR
Imenovanje novog generalnog direktora L'ORÉALA za Adria-Balkan tržišta

SARAJEVO - - Vanya Panayotova imenovana je novim generalnim direktorom kompanije L'Oréal u Hrvatskoj, i tu će ulogu preuzeti početkom marta 2020. Osim Hrvatske, Panayotova će još biti zadužena za 8 tržišta u Adria-Balkan regiji*. Na toj funkciji zamijeniće Brigitte Streller, koja će preuzeti nove odgovornosti u Grupi L'Oréal, nakon 15 godina vođenja istoimenih tržišta.

Vanya Panayotova trenutačno je generalni direktor kompanije L'Oréal u Rumuniji i njene će se odgovornosti sada proširiti i na tržišta Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.

Vanya ima bugarsko državljanstvo i bogato dvadesetogodišnje iskustvo rada u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vodstvu međunarodnih kompanija i velikih trgovačkih društava. Započela je svoju u kompaniji Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelez International, gdje je napredovala radeći na tržištima istočne Europe, Afrike i Bliskog istoka. U Rumijuu je došla 2017. kao generalna direktorica hrvatske tvrtke Orbico, a 2018. pridružila se Grupi L'Oréal na poziciji generalne direktorice za Rumuniju. Kao uspješan lider s obilnim znanjem o državama regije Adrije i Balkana, Vanya će povezati uspješnost obje podružnice kako bi postigla kontinuiran i ubrzan rast tržišnog udjela u svim državama za koje je sada zadužena.

Vanya Panayotova je izjavila: „Doista sam uzbuđena zbog zajedničke budućnosti s L'Oréalom Adria-Balkan i sretna sam što mi je dodijeljeno vodstvo ovog izvrsnog, vrlo motiviranog tima. Radujem se našem zajedničkom doprinosu misiji kompanije - pružanju ljepote svima diljem ove regije”.

Brigitte Streller nastaviće svoju uspješnu karijeru kao generalni direktor L'Oreala za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Imenovana generalnim direktoromza tržišta Balkana 2004., zatim i tržišta Adrie 2010. te s izravnom odgovornošću za stvaranje podružnica kompanije L'Oréal u Srbiji i Bugarskoj, Brigitte je uspješno vodila grupu tržišta Adria-Balkan, čime se L'Oréal pozicionirao kao neosporno vodeća kompanija u industriji ljepote u ovoj regiji.

Prijenos zaduženja s Brigitte Streller na Vanyu Panayotovu trenutno je u toku, a promjene će stupiti na snagu 1. marta 2020.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана