Хитлер, Гогољ или само патике? Руси избомбардовали Твитер теоријама завере о новом моделу обуће

Agencije
Хитлер, Гогољ или само патике? Руси избомбардовали Твитер теоријама завере о новом моделу обуће

Спортска обућа коју је избацила популарна марка Пума распламсала је руске друштвене мреже, а истраживачи интернета изнели су теорије да су патике ода Хитлеру - или можда чак и светски познатом писцу Николају Гогољу.

Патике "адреналинска олуја" вjероватно су изазвале сумњу због свог имена, с тим што потрошачи који се разумију у историју то повезују са злогласним олујним трупама Адолфа Хитлера.

Поређење се чини накарадним, али теорија завјере брзо се ухватила за два доказа: оснивач Пуме Рудолф Даеслер био је члан нацистичке партије и наводно је био ватрени националсоцијалиста. Онда је ту и сама патика. Када се посматра одозго, ножни прст и језик модела ципела благо подсеćају на Хитлерову фризуру и бркове.

За многе је ово било довољно да крену са грозним твитовима.

Један узнемирени посматрач који тврди да је члан градске Думе у Москви, избацио је Пумин "прикривени портрет" озлоглашеног нацистичког вође.

Други незадовољни познавалац обуће рекао је да је на патикама "лице познате личности из 20. века, а није Чарли Чаплин."

Оптужбе су донекле ублажила алтернативна тумачења дизајна ципела. Књижевно оријентисани Руси предложили су да црни ножни прст и језик заправо представљају портрет познатог аутора Николаја Гогоља.

Али зашто стати са Гогољем? Други су тврдили да се патикама заправо одаје почаст америчком песнику Едгару Алану Поу.

Чини се да немир на друштвеним мрежама није уклонио патике с полица у Русији - вероватно зато што "сторм адреналине" долази у разним другим бојама и дезенима, од којих ниједан не подсеćа на било шта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана