Хит нијансе косе које ће обиљежити годину пред нама

nezavisne
Foto: pixabay

Будући да смо већ закорачили у 2022. годину прави је тренутак да погледамо који нас то трендови и новитети очекују у бjутyи свијету, а прије свега да видимо које ће то бити хит нијансе косе које ће обиљежити ову годину.

Као и свака година до сада, и ова ће протећи у знаку широког спектра најљепших тонова - од најсвјетлијих, платинастих, преко узбудљивих црвених до дубоких, смеђих нијанси.

Платинастоплава

Уколико волите јако свијетлу косу и тежите хладнијим тоновима, прави избор за вас је увијек шик платинастоплава. Ријеч је о уједначеној нијанси, без примјеса сиве, која је више карактеристична за пепељастоплаву боју. Одлично изгледа и на дугој и на краткој коси, али је свакако најгламурознија на тренди боб фризури. Једина мана ове нијансе? Тешко ју је одржавати.

Меденоплава

Бити плавуша без превише свијетлих, избијељених власи могуће је захваљујући меденоплавој нијанси која се постиже техником познатијом под називом хонеy сwееп. Суптилна и топла, ова нијанса рефлектује посебан златкасти одсјај, пружајући лицу њежан и заводљив изглед. Будући да је универзална, ова боја може се носити током цијеле године, а најбоље од свега је што одлично пристаје и плавушама и природним бринетама.

Топла бакарна

У 2021. црвена се вратила у виду блиставих трендова као што су бакарна коса - балајаж са топлим, бакарним праменовима или њена варијанта - нијанса ружиног дрвета. Ипак, у 2022. вољећемо топлу бакарну, која изгледа раскошно и моћно. Иако ова нијанса може лијепо пристајати дамама различитих пути, најљепше ће стајати онима које имају свијетао тен розикастог подтона.

Чоколадносмеђа

Смеђа и даље остаје најдоминантнија нијанса када је ријеч о боји косе, а ове године нећемо моћи да одолимо њеној раскошној и интензивној чоколадној верзији, која нас тјера да се буквално топимо. Захваљујући овим адутима, ова боја несумњиво ће бити фаворит ове године, нарочито током зимске сезоне. Веома гламурозно.

Зифтцрна

Судећи према бројним ревијама које смо имали прилику да погледамо на Недјељама моде за прољеће - љето 2022, зифтцрна ове године враћа се на велика врата. Отмјена и одважна, ова боја прилагођава се свим дужинама и фризурама и увијек оставља упечатљив утисак. Једини проблем? Нажалост, не одговара свима. Због тога је избјегавајте ако имате превише свијетао тен да не бисте изгледали уморно и испијено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана