Гучи укида сезонске ревије: Нема више ни термина "Прољеће-лето" и "Јесен-зима"

Agencije
Гучи укида сезонске ревије: Нема више ни термина "Прољеће-лето" и "Јесен-зима"

Чувена италијанска модна кућа Гучи више неће правити сезонске модне ревије, односно направиће само две презентације годишње, најавио је преко свог профила на Инстаграму водећи дизајнер Алесандро Микеле, који је од 2005. године на челу креативног дела те модне куће.

Према писању италијанске штампе, ова одлука би се могла назвати "Ефекат пандемије ковида 19", а сличну одлуку раније је донео чувени италијански модни дизајнер Армани.

"Одустајемо у будућности од заморног ритма сезонских ревија, и више времена ћемо посветити основном послу, креативности. Убудуће ћемо се састајати само два пута годишње како бисмо поделили нове колекције. Ритам модних ревија биће нерегуларан и максимално слободан, мешавина правила и жанрова, а оријентација ће бити на нове просторе и комуникацијске платформе", рекао је овај стилиста.

Креативни директор Гучија каже да је жеља те модне куће да напусте досадашњу праксу давања назива колекцијама, који су према његовим речима "колонизовали свет моде".

Тако, ова модна кућа планира да изостави термине "крстарење", "пред-јесен", "пролеће-лето" , "јесен-зима" .

"Чине ми се као устајали и сиромашни изрази, иницијали безличног дискурса, чије смо значење изгубили. Убудуће уместо безличних фраза наше колекције ће носити имена везана за класичну музику: симфонија, рапсодија, мадригали, ноћна игра, увертира, концерти и минуети", објашњава Микеле.

У последњем обраћању преко Инстагама поручио је "да у овој апокалиптичној фази позива све изванредне људе који раде у фирми да преорјентишу време и рад ка хуманијем смеру".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана