''Gucci'' продаје тартан хаљину за мушкарце, кошта 2.600 долара

Кликс
Foto: www.gucci.com

Луксузни модни бренд Gucci продаје наранџасту тартан хаљину за мушкарце са сатенском траком и крагницом која кошта 2.600 америчких долара.

Како су казали из Guccija, идеја им је била да прекину токсичне стереотипе који обликују мушки родни идентитет.

Хаљина око врата има Петар Пан крагну, дугмад од бисера, око струка има и сатенску траку која се везује у машну, а цијели дизајн је инспирисан "грунге" стилом из 90-их.

"Ова тартан хаљина у њежним бојама одражава идеју флуидности за модну ревију јесен/зима 2020. прекидајући токсичне стереотипе који обликују мушки родни идентитет. Контрастна крагна Петар Пан и сатенска машна на предњој страни додају елемент који подсјећа на дјетињство, а који се веже уз тему колекције", наведено је у опису хаљине.

Међутим, на друштвеним мрежама хаљина је наишла углавном на негативне реакције, а многи су критиковали високу цијену овог одјевног комада.

"Платити 1.700 фунти за вјероватно најружнију хаљину свих времена", написао је један корисник на Тњиттеру.

Услиједили су и остали коментари.

"Мушкарци могу купити хаљину у било којој продавници за 20 долара уколико се желе 'зезнути' на такав начин. Не треба им Gucci", написао је још један корисник, док је други додао: "Ово је бесмислено, јер на Амазону свако може купити љепшу хаљину за 20-30 долара".

Иста хаљина се може купити и у розе и тиркизном цвјетном дезену, која је нешто јефтинија. Она кошта 1.800 долара и има дугмад од седефа, пише The Indenpendent.

Хаљина за мушкарце се појавила неколико седмица након што је Gucci избацио фармерке и комбинезон с мрљама од траве који су такођер изазвали велике полемике.

И у том случају овај луксузни бренд је тежио "грунге стилу" који је иначе против традиционалних концепата гламура и љепоте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана