"Fashion Sunset" на Ади Бојани 20. августа

Tanjug
Foto: Promo

УЛЦИЊ - "Fashion Sunset" у сарадњи са "Sea Dance" фестивалом биће одржан 20. августа на Ади Бојани, са циљем да се кроз спој моде и музике подигне свијест о проблемима ерозије и нестанка једне од најљепших плажа Европе, најавили су организатори.

У оквиру догађаја неке од најзначајних регионалних и свјетских дизајнерских кућа представиће своје колекције лето/јесен.

Богат музички програм обухвата широк спектар како домаћих, тако и признатих страних умјетника.

Међу многобројних музичара наступиће и истанбулска умјетница Еце Екрен, један од најзначајнијих ди-дзеј извођача региона Кристијан Молнар, као и ди-дзеј и продуцент Андреј Мелер.

Како се наводи, Ада Бојана се посљедњих неколико година суочава са нестајањем обале и објеката на обали, што је узроковано ерозивним процесом, а од 2020. године изгубила је чак 10 одсто површинне, чиме је неповратно изгубљен велики дио плаже.

Сарадња "Fashion Sunset" и "Sea Dancе"фестивала настала у жељи да се истакне значај заштите Аде Бојане, те да се тиме подигне свијест о важности валоризације овог драгуља црногорске обале.

Важност очувања Аде Бојане препознали су и многи регионални и светски дизајнери: Маби Свмвеар, Хунт бy Лазар и Кристина Илић, Сузана Перић, Дисциплина, Аморена, Ламоур, Азуреле, Јоан, Миа Костов, Киви, Пивоине Аристоцрате, Мижу и Бо ФешнХаус, који ће са домаћином Нова Ада дио прихода од продаје изложених артикала донирати ХТП Улцињска ривијера за санацију Аде Бојане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана