Ево зашто је BB крема добар избор

ГС
Foto: Илустрација

BB крема није пудер, али јако добро прекрива неправилности и одличан је избор за све типове коже.

Може се користити као хидратантна крема, хајлајтер, прајмер, пудер, коректор и крема за заштиту од сунца

BB креме се разликују од пудера као и од тонираних крема. Тониране креме су, као што им назив каже, креме са бојом, док би BB креме требале имати и корективну сврху, дјеловати на хиперпигментацију, ожиљке и слично. Оне могу бити прилагођене различитим типовима коже, те се могу разликовати према јачини прекривања.

С обзиром да већина има јако добру заштиту од сунца и солидно прекривање многима би могле BB креме бити добар избор за сва годишња доба.

У зависности од типа коже морате пронаћи одговарајућу, Неку су матирајуће, док друге дају сјај кожи, неке дјелимично прекривају док друге дају потпуно прекривање...

Осим ако вам је кожа масна, испод BB креме нанесите хидратантну крему. Иако за многе кажу да су крема и течни пудер у једном, лакше се наносе и боље сједају на кожу ако сте већ нанијели дневну крему, посебно ако имате суху кожу, али и за нормалну кожу пробајте комбинацију дневна, а затим BB крема. Ако прескочите дневну крему, кожа би вам могла испасти флекава будући да ћете теже равномјерно нанијели BB крему.

BB креме се најбоље наносе прстима, без кориштења кистова и спужви. На тај начин ћете добити природнији изглед. Нанесите је на лице лаганим кружним покретима истовремено масирајући лице.

Користите је као коректор. На мјестима на којима требате додатно прекривање ставите BB крему. Она је добар избор за прекривање црвенила, ожиљака, пјега па чак и тамних подочњака.

За јаче прекривање након BB креме нанесите пудер у праху, али причекајте да се крема прво добро упије, бар минут или два.

Ако имате тамнији тен, BB крему помијешајте с течним пудером како бисте добили одговарајућу нијансу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана