Ево неколико савјета како да ваш мејкап буде постојан и на +40

ГС
Foto: Илустрација

Ево неколико савјета за љетњу шминку како би ваше лице изгледало природно, свјеже и лијепо, чак и када сте окупаним знојем током ових топлих љетњих дана.

Почните са добром хидратацијом

Начин на који његујете кожу једнако је важан као и шминка коју наносите на њу. Користите хидратантну крему без уља ујутру. Мање је вјероватно да ће вам ово лице оставити масним током дана, посебно на врућини.

Нагласак на заштиту од сунца

Поред хидратације коже, такође желите да будете сигурни да је ваша кожа правилно заштићена од сунца — а то значи да сваки дан носите крему за сунчање широког спектра СПФ 30 или више, чак и испод шминке.

Моћан прајмер је ваш најбољи савезник

Нећете пожалити неколико секунди више потребних за наношење прајмера за шминку, који се наноси након хидратантне креме, али прије шминкања лица. Они су дефинитивно ваш најбољи сапутник током љета. Заиста помажу да се шминка држи на мјесту, а да немате осјећај као да имате још један тежак слој.

Ослоните се на чисте, њежне нијансе

Богате, дубоке боје имају своје мјесто, али могу да изгледају тешке љети. Да бисте освјетлили свој изглед, пређите на њежније верзије ваших омиљених боја за усне и очи.

Испробајте водоотпорне верзије омиљених производа

Волите да пливате, а да уједно изгледате добро? Не брините да ћете добити очи попут ракуна - ових дана постоји много невјероватних производа за дуготрајну шминку. Купите водоотпорну маскару, или ако су вам трепавице свијетле - офарбајте их, пише Блиц Жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана