Ево како да вам шминка траје дуже под заштитном маском

Курир
Ево како да вам шминка траје дуже под заштитном маском

Многе жене не подносе осећај слојева шминке, а поготово сада када када су заштитне маске на лицу обавезне. Такође, већина девојака и жена не воли да излази без мејка апа, а добро знају да сваки пут када скину маску на њој оставе доста пудера.

Ипак, постоје начини да шминка на лицу дуже издржи, само је потребно да у своје свакодневно маке уп вријеме додате још који минут.

Хидратација и прајмер

Ово је заиста важан корак јер ће пудер много боље изгледати и дуже трајати уколико га наносимо на хидрирану кожу. На тај начин, пудер неће додатно осушити лице, а потом почети да се љушти са сваким скидањем маске. Прајмер ће помоћи да лице буде глатко, што опет повољно утиче како на изглед пудера, тако и на његову постојаност.

Пудер за сетовање

Он ће дати вашем лицу матирани изглед, и задржаће течни пудер који сте претходно нанијели, дуже него обично. 

Избјегавајте кремасте производе

Док су маске детаљ без ког не излазимо из куће, морамо заборавити на кремасте производе. Дакле, течна руменила, хајлајтери у стику и слично, нису никако добар избор за овај период.

Дајте предност прашкастим прпизводима јер ће много дуже остати на лицу. Уосталом, ово је разлог због ког морамо сетовати течни пудер и коректор, тако да је јасно да кремасти производи морају сачекати љепша времена.

Користите неки од фиксатора

На тржишту је доступно мноштво различити фиксатора бројних произвођача, па одаберите неки у складу са својим типом коже.

Не само да ће фиксатор омогућити да шминка дуже траје, већ и у томе да изгледа љепше јер чине кожу хидриранијом, а самим тим и љепшом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана