Двије дјевојке пркосе модним правилима: Како иста одјећа изгледа на различитим тијелима

Г.С.
Двије дјевојке пркосе модним правилима: Како иста одјећа изгледа на различитим тијелима

Није тајна да је модна индустрија немилосрдна те да су нереални стандарди и велика очекивања у свијету моде довели многе дјевојке до руба лудила.

Срећом, све је више жена које су вољне ствари преузети у своје руке и потпуно промијенити модна правила, пише Боред Панда.

Доминикански плус-сизе модел Денисе Мерцедес покренула је изазов на ТикТоку под називом “Стил, а не величина” са пријатељицом Мариом Кастељанос. Њих двије су различитих величина, али се одијевају исто те дијеле видеозаписе који показују како љепота долази у свим облицима. На друштвеним мрежама имају велики подршку, милиони људи су похвалили оно што оне раде. Њихови видеозаписи лајковани су више од 30 милиона пута, доказујући да сретне жене владају свијетом.

Кад је Денисе имала 16 година, почела је слати своје фотографије агенцијама за моделирање, но према њиховим стандардима, била је прениска. Хоби јој је био позирање испред камере. Денисе је почела објављивати фотографије у различитим одјевним комбинацијама на друштвеним медијима.

Она води кампању #beaseitsmybody посвећену женама свих величина. Сада сарађује с многим модним маркама попут Forever21, Target и JXPenny. Према Гламуру, жене с већим димензијама представљају 68% модних купаца, а још увијек врло мали постотак њих ради у модној индустрији.

Ашлеј Грем је у 2016. години постала први плус-сајз модел на насловници Спортс Илустрјета  те је тиме отворила пут моделима с облинама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана