Донатела Версаће: “Мом брату су говорили да прави гардеробу за проститутке”

Г.С.
Донатела Версаће: “Мом брату су говорили да прави гардеробу за проститутке”

Дизајнерка Донатела Версаће присjетила се тешких почетака у Милану, на сjеверу Италије, гдjе је породица из Калабрије, основала своје седиште крајем седемдесетих година прошлог вијека.

“Тих година они са сјевера су се сматрали софистициранијим. Али, ми са југа смо имали храбрости да рушимо баријере. Ђани је волио жене и није желио да их види сиве, желио је да изразе своју личност”, рекла је Донатела Версаће, а објавио “Ел Паис”

У моди је постојао бонтон, ријеч која за породицу Версаће никад није постојала. Боље лош укус него бонтон, јер макар “проговараш”, сматра она.

Подсјетила је на препреке са којима се њен брат, сусретао на почетку.

“Прве године у Милану су биле јако тешке. Тамо су биле даме и Ђани је критикован. Говорили су му да прави гардеробу за проститутке. Ја сам му говорила да не брине, јер је он правио одјећу за жене које се не плаше сопствене женствености”, казала је Донатела.

Заправо, тај термин “одјећа за проститутке” долази од од једног другог италијанског дизајнера са којим се Донатела већ сауочавала – Ђорђа Арманија. У једном интервјуу 2015. године, Армани је демистификовао урбану легенду по којој је он рекао Версаћеу да праву такву одјећу, али је појаснио да није било тако, већ потпуно обрнуто.

“Никада нисам критиковао његов стил”, рекао је тада Армани.

„Видјели смо се на Шпанском тргу у Риму, на једној ревији. Гледали смо дефиле када ми је рекао: “Ја облачим проститутке, ти облачиш госпође које иду на мису”, додао је Армани.

Међутим, то није наишло на одобравање Донателе прије шест година, која је критиковала Арманија што говори о њеном брату пошто он не може да му одговори. Креаторка је љутито рекла да када је њен брат говорио о моди “једина ријеч која је излазила из његових уста била је гламур”.

Подсјетимо чувени дизајнер који је обиљежио деведесете убијен је 1997. године у Мајамију, а Донатела се од тада налази на челу бренда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана