Ципеле никада не купујте ујутро, ево зашто

ГС
Ципеле никада не купујте ујутро, ево зашто

Уз ове савјете за куповину ципела више никада нећете доћи кући разочарани.

Стопала се мијењају током дана, постају дужа и шира како дан иде своме крају. Зато стручњаци кажу да је боље куповати ципеле поподне него ујутро.

Њемачка кампања за здрава леђа (АГР) позива потрошаче да избјегавају куповину ципела у погрешно доба дана јер то може негативно утицати на њихову удобност и, што је још важније, између осталих проблема довести и до болова у леђима.

Такође је добра идеја имати исте чарапе које ћете најчешће носити с ципелама, према смјерницама британске Националне здравствене службе (НХС).

Добра ципела омогућиће природно савијање стопала и мекоћу на критичним мјестима попут пете. Потпетица би осим тога требала бити флексибилнија, а не израђена од тврдог материјала, кажу стручњаци.

Љекари кажу да бисте требали настојати имати довољно простора на врху ципеле

Ако носите улошке због равних стопала или других компликација, није лоше понијети их са собом у трговину ради пробе. И требали бисте бирати само ципеле с улошцима који се могу извадити како би их могли замијенити својим медицинским улошцима.

По питању величине обуће, љекари кажу да бисте требали настојати имати довољно простора на врху ципеле - барем колико је широк један прст. Прстима је потребан додатни простор како би могли клизити напријед када ходате низбрдо. Такође је важно да пета у ципели стоји чврсто.

Ако имате проблем с вртоглавицама, требали бисте избјегавати ципеле с врло меким потплатом јер оне у случају појаве вртоглавице могу ситуацију само погоршати, пише g глориа.хр.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана