Четири савјета за куповину одговарајућег спортског грудњака

Г.С. Фото: илустрација
Четири савјета за куповину одговарајућег спортског грудњака

Одабир грудњака за тренинг неким женама није нимало лак. Понуда је разноврсна, али највећи дио се своди на сличне моделе намијењене ситнијој грађи. Крупније жене које одлуче да се баве спортом наћи ће се на муци јер је избор спортских модела за њихову грађу веома сужен. Питате се: Да ли нам је спортски грудњак уопште неопходан?

У ткиву груди нема мишића који би их држали, тако да су у великој мјери оне изложене сили гравитације. Из године у годину, груди бивају све опуштеније, а томе доприносе и одређене животне навике. Како би се та ситуација предуприједила, током било које спортске активности неопходно је ношење адекватног грудњака. Идеално је да то буде намјенски дизајниран модел који вас неће стезати, а грудима ће пружити неопходну подршку.

На шта да обратите пажњу кад бирате спортски грудњак?

Издвојите довољно времена

Да бисте пронашли одговарајући модел, за куповину издвојите довољно времена. Никада не покушавајте да своју потрагу за идеалним брусхалтером углавите у петнаестак минута које имате између друге двије активности. Стрпљење се увијек исплати, нарочито када је ријеч о куповини нечега што ћете често користити.

Испробајте што више модела

Не устручавајте се да испробате све спортске моделе који су доступни у вашој величини. Обуците грудњак, поскочите неколико пута, начините и неколико замаха рукама – тек тада ћете моћи да утврдите да ли вам модел заиста одговара. Важно је да брусхалтер ни на који начин не спутава слободу покрета, а да истовремено груди буду фиксиране.

Обратите пажњу на детаље

Одаберите модел са широким бретелама које се подешавају. Идеално би било да доња ивица брусхалтера буде широка, јер ће се током тренинга тијело савијати, а не желите да вам пажњу одвлачи зарозана спортска опрема. Када је ријеч о шавовима, они треба да буду што мањи, како у додиру са знојем не би иритирали кожу те довели до стварања осипа.

Обратите пажњу на материјал

Спортски грудњак треба да буде направљен од синтетичких материјала који се брзо суше и не апсорбују влагу. Док га носите, груди треба да буду прибијене уз тијело, благо притиснуте. У зависности од менструалног циклуса, дојке могу бити и осјетљиве и болне, а додатно излагање поскакивању током тренинга убија жељу за било којом спортском активношћу. Уз добар спортски грудњак, то ћете лако избјећи и – тренинзи ће, дефинитивно, постати ваша омиљена дневна активност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана