Бакарна боја косе је ове јесени потпуни хит: Ево и каква шминка најбоље иде уз њу

ГС
Foto: Илустрација

Многе познате личности су се одлучиле да испробају ову боју која одговара сваком тону коже.

Након Синди Свини, Кендал Џенер и многих других познатих жена, тренду бакарне косе, која се истакла као најпожељнија нијанса косе ове јесени, придружила се и краљица попа - Мадона.

Она је на свом Инстаграму објавила неколико фотографија на којима је можемо видјети с њеном новом ватреном бојом косе.

Мадона бакарну боју тренутно носи стилизовану у изразито дугим, равним праменовима и с врло тамним израстком на коријену косе те у комбинацији с још једним бјути трендом с модних писта, изблајханим обрвама.

Сигурни смо да ће Мадона и многе друге инспирисати на испробавање ове боје, браон, наранџастих и црвених тонова и подтонова.

Иако није сигурно ко је заправо покренуо тренд бакарне косе, бројне звијезде су одлучиле да га радо испробају, а према стручњацима, разлог популарности ове јесење нијансе крије се у њеној свестраности, будући да се може прилагодити готово сваком тону коже.

Како одабрати праву нијансу према тону коже

Зависно о бојама подтонова, бакарне нијансе могу варирати од тамнијих црвених до кестењастих и свјетлијих, 'strawberry blonde' нијанси.

Свјетлије кестењасте нијансе најбоље ће пристајати блиједом и врло свијетлом тону коже, јер садрже и хладне и топле тонове, док ће онима с хладним подтоновима најљепше стајати мјешавина тамнијих и свјетлијих бакарних нијанси.

Жути подтонови у тену најбоље ће се слагати са златном бакарном нијансом, која ће нагласити сјај њихове топле боје тена.

Шминка која најбоље иде на бакарну нијансе косе

Неколико боја одлично ће слагати са бакреном нијансом косе, попут браон, тамноцрвених и тамнољубичастих, коралних и ружичастих, али као и код бирања нијансе косе и овдје треба пажљиво изабрати нијансе да се добро слажу с косом и тоном коже.

Свакако је најбоље започети са неутралним тоновима и не испробавати нијансе на уснама и образима које ће имати велики контраст с бакарном бојом косе. Браон и друге земљане нијансе одличан су избор у јесењим и зимским мЈесецима, посебно њихове тамније варијанте, док су љубичасте, тамноцрвене и тамнољубичасте нијансе добар одабир током цијеле године.

Што се тиче сјенки за очи, уз бакарну боју косе предивно ће се слагати браон, бронзане и зелене нијансе, као и сјенка с металик ефектом, преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана