Арманију прекипјело: Доста ми је тога

Агенције
Арманију прекипјело: Доста ми је тога

Италијански модни креатор Ђорђо Армани оптужио је модну индустрију да “силује” жене намјетањем краткорочних трендова и сексуално оријентисаним маркетингом.

“Вријеме је да кажем шта мислим. Дизајнери силују жене”, рекао је Армани (85) новинарима на маргинама ревије своје линије Емпорио Армани, на Миланској недјељи моде.

Кад жена шета улицом и види рекламу на којој су у првом плану груди и задњица неке жене, и она пожели да буде таква. Тако она, како је објаснио, бива “силована”.

“Можете да силујете жену на много начина, тако што ћете је бацити у подрум или јој сугерисати да се облачи на одређени начин”, рекао је Армани, познат по елегантним одјевним предметима, преноси Ројтерс.

Он је додао да у његовим колекцијама има кратких и дугих сукања, широких и уских панталона чиме пружа максималну слободу женама да искористе све могућности одијевања.

“Доста ми је тога да слушам ријеч 'тренд'. Треба да покушамо да радимо за савремену жену. Трендови не треба да постоје”, рекао је Армани и додао да је његова најновија колекција за младе инспирисана дјевојкама “снажне воље”.

Армани ће своју колекцију јесен/зима 2020. представити у недјељу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана