Ако вам понестане шминке: Како да кармин користите као сјенку за очи, маскару као ајлајнер...

ГС
Foto: Илустрација

Нема ништа горе него када примјетите да сте остали без одређеног "комада" шминке у моменту када вам је најпотребније.

Спремате се за излазак и видите да вам је оловка за усне потпуно истрошена или да сте остале без руменила, коректора, бронзера…

На сву срећу, жене су биле довитљиве, па су откриле да поједину шминку можете да користите у различите сврхе, а да ефекат буде потпун и савршен.

Ево како можете поједине препарате користити на више начина.

Кармин

Као руменило: Једноставно нанесите руж за усне на образе као руменило. Уколико се пресијава и свјетлуца, неће вам бити потребан ни хајлајтер.

Као сјенка за очи: Њежне, розикасте или тамније нијансе можете користити и као сјенку. Нанесите мало свог омиљеног ружа на очне капке и проблем је ријешен. Браон и љубичасти, а за храбрије и класични црвени кармини, савршен су избор у овом случају.

Као ајлајнер: Уколико имате таман руж, потребна вам је само коса четкица и не више прецизности него што вам је потребно за прави ајлајнер, преноси espreso.co.uk.

Сјенке за очи

Као бронзер: Браон сјенка за очи са благом наранџастом или црвеном нијансом, савршена је замјена за потрошени бронзер. Све једно је да ли је у питању мат или има сјај. Такође, и бронзер можете да користите као сјенку, нарочито љети.

Као контура: За контурисање су мат сјенке тамнијих тонова браон боје, просто савршене.

Као руменило: Свјеж, румен изглед лица можете да постигнете било којом сјенком браон, црвенкасте или розе боје.

Као хајлајтер: Сребрне, златне или розе сјенке, које користите углавном ријетко и у траговима, како бисте додали упечатљив детаљ на своје капке, сигурно имате у склопу палете. Свјетлуцаве сјенке за очи су одлична замјена за хајлајтер на образима, испод обрва и у угловима очију.

Мат бјеличасте или сиве сјенке, такође могу да буду корисне, ако сте довољно вјеште.

Као пудер за обрве: Тамна или сивкаста браон, као и црна боја којом обично правите смокеy еyе одлично погодују као пудер за обрве. Важно је само да се боја обрва подудара са сјенком.

Маскара

Као ајлајнер: Проблем са ајлајнером је што се релативно брзо суши. Међутим, не очајавајте!

Једино што вам је потребно јесте искошена четкица којом ћете захватити боју са четкице маскаре и исцртати линију на капку.

За израстак косе: Мало сте запоставили своју косу и нисте примјетили да вам се појавио израстак, а за фризера немате времена. Уколико имате тамну косу, израстак можете једноставно да прикријете маскаром.

Уколико вам је израстак свјетлији, посао је још лакши. Пре наношења уклоните вишак маскаре са четкице да не бисте имали превише боје на коси.

Оловка за обрве

Као оловка за очи: Једина разлика је у томе што је оловка за обрве нешто чвршћа од оловке за очи, али да могу да се користе у обје сврхе, нема дилеме. Потребно је само да, прије употребе, мало загријете врх оловке руком, упаљачем или феном.

Kао оловка за усне: Браон тонови и оловке са примјесом црвене, сјајна су замјена за потрошену оловку за усне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана