5 фризура као створених да прикрију израст на коси

ГС
5 фризура као створених да прикрију израст на коси

Још неколико седмица и већина ће се вратити у своју боју косе, а кажу да кад прође криза, биће се теже наручити фризеру него на магнетну резонанцу.

 

 

То су шале које ових дана колају, мало своје муке претворили смо у хумор. Ипак, чак и тамни коријен уз плаву косу може изгледати добро, чак и као да га намјерно носите. Ако вам се то не свиђа, има и фризура којима ћете га прикрити.

1. Топ кнот или пунђа на врх главе

Шик и једноставан начин да направите фризуру у трен. А испада и да је идеална фризура за рад од куће и за стилизирање чак и великог контрастног израста. Подигните и залижите косу од чела, а "чвор" завежите на врх главе. Пунђица ће бити једне боје, коса уз тјеме друге и баш ће изгледати сјајно. Но желите ли оставити дојам необојене косе, односно истакнути боју у коју сте се некад фарбали, направите од дугих офарбаних праменова лажне шишке.

2. Разбарушена

Израст није разлог да косу не носите распуштену, кажу фризери, само треба знати неколико трикова. На, да примјер да кријете коријен друге боје, односно учините их прихватљивим, фризура не смије бити уредна. Додајте јој волумен и покрет. Посегните за било чим што вам може помоћи да направите опуштене валове, од електричног увијача до спреја за коврџање косе. Разбарушите их те фиксирајте лаком за косу. Припазите и на раздјељак. Уредни, равни раздјељци више откривају израст, а што је раздјељак неправилнији, природнији, израст ће се мање видјети.

3. Напола дигнуто, напола распуштено

Гламурознија од топ кнота, али са свим његовим предностима прикривања, ова фризура оставља утисак да носите опуштену дугу косу иако је дио подигнут. А и њу је једноставно направити. Само трећину косе, ону уз лице подигните и вежите у високу пунђу. Опуштени дио увијте и разбарушите. Други је начин да тај горњи дио косе вежете умјесто у пунђу у реп.

4. Неуредан реп/пунђа

Неуредан реп као и немарно сложена пунђа није нешто што се постиже без труда, иако оставља такав утисак. Фризери савјетују да косу прво завежете у затегнути коњски реп, а затим је дланом или четком натапирате према напријед. То ублажава контраст између новоизрасле и обојене косе. Избјегавајте производе који садрже уља.

5. Плетенице

Није их лако направити код куће, али су баш слатке. Важно је да нису престроге већ опуштене, све превише заглађено истакнуће израст. Подијелите косу на два дијела, исплетите плетенице, а затим их развуците тако да буду мекше и неуредније. Завршите тако да дланом повлачите преко њих у контра смјеру како би биле помало неуредне. Можете исплести и по двије ситне плетенице са сваке стране лица па косу везати у ниску, немарну пунђу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана