Јелена и Новак су слаткише замијенили другим грицкалицама

Г.С.
Јелена и Новак су слаткише замијенили другим грицкалицама

Његови фантастични домети у тенису се често објашњавају не само упорним тренингом и талентом, већ и пажњом према здрављу која се базира на специфичној исхрани. Сам Новак је више пута одбио да се изјасни као веган или вегетаријанац. “Све су то етикете које се послије погрешно интерпретирају”, наводи као разлог.

 Он каже да је његова исхрана “базирана на биљкама” већ дуже од четири године и да све вријеме игра на истом, врло високом нивоу.

Новак и Јелена не користе шећер у исхрани, али наш тенисер не бјежи од угљених хидрата. Углавном се његов ручак базира на пастама и нудлама, па се тако обезбиједе угљени хидрати, али је увијек ријеч о безглутенским тестенинама.

Кад су у питању слаткиши, чувена је анегдота кад му се, послије освајања турнира у Аустралији 2012. године, одједном јела чоколада, па је појео само једну коцкицу а остатак табле остао нетакнут.

Али зато увијек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и двије кашичице манука меда. На крају, у његовој исхрани има и доста орашастих плодова и сјеменки.

Управо ово су и састојци Јелениних колача, намирнице које увијек има у фрижидеру.

Дакле, експериментишите и сами, савјетује она - помијешајте мљевене орашасте плодове по укусу, додајте урме, али и кокосово уље, можда нешто од бобичастог воћа - јагоде, малине. Какао и индијски орах могу бити одлични додаци. Умијесите и од смјесе формирајте бомбице и оставите да се расхладе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана