Хрватски глумац након оптужбе за силовање: “Штета времена и сувишних ријечи”

Агенције
Хрватски глумац након оптужбе за силовање: “Штета времена и сувишних ријечи”

Беспрекоран имиџ талентованог глумца и водитеља и вјерног супруга и пријатеља који је Тарик Филиповић (47) градио годинама ових је дана довела у питање једна спремачица.

Наиме, његова бивша кућна помоћница Аница Јуриљ, с којом је на суду јер му је украла породично злато, што је и сама признала, ових дана је променјила исказ и познатог глумца и водитеља оптужила да ју је - сексуално напастовао.

Тврди да се спорно злато у њеној торбици нашло као Тариков “изговор” након што ју је наводно 11. марта 2013. године заскочио док је у његовом дому слагала чисти веш.

“Жена је код нас дошла на препоруку, радила неколико година и морам да признам да је била вриједна. Према њој смо се односили с пуним поштовањем и повјерењем, уосталом имала је кључеве нашег стана. И када смо схватили да нам је нестала прилична количина злата, емотивне успомене попут дуката који сам добио за своје рођење, злато које су добијала наша дјеца за разне прилике те вјенчано прстење, суочили смо је с том чињеницом”, казао је Филиповић.

Наводи да је она признала, плакала, извињавала се и потписала признање уз договор да у наредних годину дана покуша да врати барем дио украденог.

“Али како се у тих годину дана није јавила, одлучили смо да је тужимо. На суду је као одбрану смислила ту причу да сам је напастовао и у торбу јој гурао злато. Мислим да то не треба коментарисати. А као спорни датум навела је мој рођендан 11. марта, баш кад сам кући стигао из болнице гдје сам завршио након несреће у којој ме је ударио ауто и једва сам ходао уз помоћ штака. То је био њен задњи дан код нас јер смо тада примјетили и да је мојој ташти нестало 100 канадских долара из торбице”, рекао је Тарик и додао да су до ње дошли преко пријатеља и познаника, а након што је све изашло у јавност, јавило им се још пет породица које је исто покрала, али су јој они запријетили полицијом па им је већину вратила.

“Баш су ми се ових дана јавили једни имућнији људи из Загреба којима је чистила апартмане на мору, а након што им је напрасно дала отказ, схватили су да их је уистину темељито 'почистила'. Надам се да ће добити казну какву заслужује”, додаје глумац и водитељ којег сада пријатељи у зафрканцији питају када ће њима почети да гура злато у џепове и торбице.

“Лејли је то исто сулудо као и мени, а тата ми је увијек говорио, ако ниси крив - мирно спавај. А ја не да нисам крив него не разумијем како сам се уопште нашао у таквом контексту. Далеко од тога да неправда не боли и не знам како бих се осјећао да сам крив. Овако мирно спавам и покушавам да се тиме не замарам. Штета времена и сувишних ријечи”, говори Тарик за нови број Глорије, а преноси Радио Сарајево.

Он је додао да тренутно проживљава врло лијеп период па га лажне оптужбе неће избацити из такта.

Недавно је са супругом Лејлом (43) и синовима Дином (16) и Арманом (11) био на Флориди и у Торонту, гдје је одиграо стоту монодраму “Ћиро”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана