Улазнице за Егзит могу се платити и биткоином

Танјуг
Улазнице за Егзит могу се платити и биткоином

НОВИ САД - Егзит Фестивал се придружује глобалној крипто револуцији као први велики фестивал на свијету који је омогућио куповину улазница биткоинима, дигиталним системо плаћања који се увелико користи у свијету, саопштили су из Егзит фестивала.

Ова иновација у пословању учиниће још посебнијом прославу 20. годишњице фестивала, коју ће од 8. до 11. јула на Петроварадонској тврђави својим наступима обиљежити велика свјетска имена као што су David Guetta, Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydzз у b2b сету са Four Tetom, Борис Брејћа, Соломун, Сабатон и многи други.

С растом блокчејна, дигиталних валута и незамjенљивих токена (HFT-а), EXIT је препознао да фестивали треба да се прилагоде и прихвате нове технологије како би задовољили потребе своје публике, а све у циљу раста и развоја.

"Потенцијал блокчејна, дигиталне размене и валута је узбудљив и желели смо да будемо сигурни да смо фестивалски предводници у том сектору, да користимо нове технологије, и да смо у стању да останемо у току са нашом технолошки писменом публиком и развитком технологије", каже директор и оснивач EXIT фестивала Душан Ковачевић.

Имајући у виду да плаћање биткоинима није регулисано законима Србије неће бити могуће плаћање на шанковима и другим продајним мjестима на фестивалу, већ ће њима искључиво моћи да се плате ВИП улазница преко Егзитовог међународног партнера Нетпоситива.

Процес је једноставан: када купци одаберу ставке које желе да купе у веб продавници, видjеће понуђену опцију "Плати Биткоином", исто као што постоји опција "Плати картицом". Затим ће добити QRР код за скенирање путем своје Биткоин апликације, и након што се уплата изврши и буде потврђена, купац ће добити све купљене ставке. Само плаћање функционише тако што купци плаћају Биткоином, а Егзитов међународни партнер Нетпоситиве, који реализује ову могућност, исплаћује фестивалу даље у класичним валутама, према законима Србије.

Биткоин је најпознатија свjетска криптовалута, која је на досад невиђен начин изазвала познате норме финансија и управљања.

Велика прослава 20. годишњице EXIT фестивала одржаће се од 8. до 11. јула 2021. на Петроварадинској тврђави, а своје наступе већ су потврдила нека од највећих свjетских и регионалних имена, као што суDavid Guetta, Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejća, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Амира Медуњанин, Буч Кесиди, и многи други.

Сви детаљи у вези с уласком на фестивал биће на време објављени на званичном сајту Егзита, у складу с будућим епидемиолошким мjерама Владе Србије.

Све информације у вези с продајом улазница и кампа, као и о актуалној популарној продајној акцији "Купи 4, зграби 5", у којој се на четири купљене улазнице пета добија бесплатно, могу се пронаћи на службеној страници фестивала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана