“Спајдермен” зарадио 1,1 милијарди долара

Агенције
“Спајдермен” зарадио 1,1 милијарди долара

Филм “Спајдермен: Далеко од куће”, базиран на “Марвеловим” стриповима, постао је остварење филмског студија “Сони” са највећом зарадом у историји.

Оволиком зарадом, која је прешла 1,1 милијарди долара, престигао је зараду наставка филма о Џејмсу Бонду, “Skyfall” који је током приказивања скупио 1,8 милијарди долара.

Такође, ово је први филм о Спајдермену који је прешао зараду од једне милијарде долара.

Премијерно приказан у јулу, филм је лагано пролазио кроз љето испуњено филмовима, и изборио се за своје мјесто у групи филмова који су остварили милијарде ове године. Популарношћу коју је достигао, нашао се на другом мјесту листе најбољих холивудских филмова у Кини, одмах након филма “Осветници: Крај игре”.

У Кини и Јапану је премијерно приказан 28. јуна и побједнички низ је кренуо тада, до премијере у Сјеверној Америци и током прве седмице приказивања, постао је први “Сонијев” филм и истовремено први филм  о Спајдермену са најбољом зарадом на почетку приказивања.

Радњом се наставља на посљедњи дио филма Осветници: Крај игре.

- У филму пратимо Питера Паркера који одлази на љетни одмор са својом познатом екипом с циљем да своје суперјуначке дужности остави са стране тих неколико седмица. Његов план се брзо промијени када му одмор прекине Ник Фјури с новим задатком. Тони Старк (Ајронмен) је погинуо, Капетан Америка је недоступан као и већина осталих Осветника. Спајдермен мора да се помири с губицима и преузме одговорност. Пред њим је тешка битка јер у потпуно новим околностима мора да спасава свијет и да заштити своје пријатеље при чему га очекује и неочекивани нови савез - назначено је у једној од најава филма.

Филм је режирао Џон Вотс,  а у главним улогама глуме Том Холанд, Семјуел Л. Џексон, Џон Фавро, Џејк Џиленхол и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана