Репер кога су поштовале генерације, волио је живот и адреналин VIDEO

Агенције
Репер кога су поштовале генерације, волио је живот и адреналин VIDEO

Једна од пјесама која је прославила Груа и постала његов први велики хит је “Бићу ту”, са албума “Да ли имаш право” из 1995. године.

Пјесму је пратио и провокативни спот, снимљен годину дана касније, у коме су се појавиле дјевојке из, у то вријеме још непостојеће групе Моделс, а испод њих су били исписани насумично изабрани бројеви, по узору на рекламе за хот-лајн телефонске линије.

Ти бројеви су, међутим, заиста постојали, због чега је касније у, измијењеној верзији спота, преко њих постављен натпис распродато.

Прије четири године, поводом 20 година од изласка једног од својих највећих хитова, Гру је, са репером Газда Пајом, као и некима од актера оригиналног “контроверзног” спота из 1995. (Иваном Стаменковић Синди и Игором Лазићем Нигором) снимио спот за ремикс те пјесме, под насловом “Бићу ту / 20 година касније”.

Музиком је почео да се бави одмах након средње школе. После послије прва два албума из 1995. и 1996. (“Да ли имаш право” и “Гру2”), слиједећи је “Ветрењаче” издао је 1999. године, а четврти “Београд”, 2003.

Пјесма “Стара школа, нова школа”, на неки начин је означила долазак новог таласа српског репа, и то од репера кога ће сви каснији музичари наставити да поштују као једног зачетника тог жанра на овим просторима.

Радио је и као ди-џеј, а током своје каријере, осим с реперима као што су Ајс Нигрутин и Марчело, сарађивао је са бројним музичарима међу којима су Тијана Дапчевић, Дел арно бенд (са којим је снимио ремикс пјесме “5ак”), Бајага и инструктори, Монтенигерс и Васил Хаџиманов.

Далибор Андонов Гру се, осим репом, бавио и спортом. Тренирао је ватерполо, а у слободно вријеме је волео кошарку, као и адреналинске споротве, као што су скијање, сноубординг и кајтинг.

Друови другови нијеми од бола стајали крај чамца

Другови познатог репера Далибора Андонова Груа, који је погинуо данас у Земуну, након што је приликом вожње кајта упао у воду, нијемо су стајали крај чамца којим су га извукли из воде.

Трагедија се догодила око 15.20 часова, а Хитна помоћ која је убрзо стигла на лице мјеста могла је само да констатује смрт.

Више од три сата након несреће, тројица Груових пријатеља су и даље стајали на мјесту трагедије. Стајали су крај чамца, у којем је било Далиборово тијело и нијемо гледали у воду.

Свако мало неко од пролазника питао је шта се догодило, али они су само одмахивали главом и молили их да продуже даље.

Како су испричали очевици за Блиц, познатог репера је вјероватно ударила шипка. Кажу да је Гру возио даску са змајем и да се змај подигао два или три пута, те је тада настао проблем.

“Мисле да је ударио главом о шипку, и да је потом пао у воду и вјероватно се утопио иако је би одобар пливач и зависник од екстремних спортова. Сумња се да се Гру онесвијестио, али се не зна још тачно”, каже нам један од пролазника.

Радник сплава који се налази недалеко од мјеста гдје се догодила трагедија каже да није видио тренутак када је Гру пао у воду, већ само угледао полицију.

“Нисам видио тачно шта се догодило, иако сам у то вријеме био на сплаву. Почео је да дува јак вјетар, невријеме је било ужасно и пљуштала је јака киша. А онда сам видео да је стигла полиција”, испричао је радник оближњег сплава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана