Познати музичар мијења правац: Вјера га је преобратила, окреће се опери VIDEO

Агенције
Познати музичар мијења правац: Вјера га је преобратила, окреће се опери VIDEO

Амерички репер Кање Вест објавио је да свој музички репертоар проширује на оперу, као и да ће његова слиједећа продукција носити назив “Набукодоносор”, а биће изведена у Лос Анђелесу 24. новембра.

Репер је током викенда најавио оперу у којој ће наступити хорска група “Сандеј сервис”, коју Кање предводи и с којом је ове године извео бројне духовне хришћанске пјесме.

Оперу, која ће бити изведена у калифорнијској дворани “Холиву боул”, режира италијанска концептуална умјетница Ванеса Бикрофт, некадашња Вестова десна рука која је с њим радила на модном бренду “Yeezy”, а карте су у продаји од понедjељка.

Инспирацију за назив опере репер је пронашао у вавилонском владару Набукодоносору II, с којим се недавно упоредио у једном интервјуу, споменувши да је и древни владар попут њега патио од биполарног поремећаја.

“Набукодоносору је дијагностикован биполарни поремећај, што га није ометало у томе да остане цар”, рекао је амерички репер, који се недавно прогласио “највећим савременим умjетником”, преноси Индекс.

Неки сматрају да је повратак пjевача вери, о чему свjедоче нова опера, али и посљедњи албум “Исус је краљ”, дубоко повезан с његовом личном борбом с биполарним поремећајем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана