Породица Боба Марлија снима нову верзију пjесме “One love” VIDEO

Г.С.
Породица Боба Марлија снима нову верзију пjесме “One love” VIDEO

Чланови породице Марли ће снимити нову верзију легендарне пjесме One Love покојног Боба Марлија као подршку напорима УНИЦЕФ-а на стварању бољег, правичнијег и праведнијег свијета за дјецу чије је животе пандемија Ковид-19 окренула наглавачке.

Tuff Gong International и Amplified Music ће објавити нову верзију чувене пјесме 17. јула. Сав приход од пјесме и повезаних активности ће директно подржати УНИЦЕФ-ову глобалну кампању Reimagine, чији је циљ да спријечи да пандемија ЦОВИД-19 постане трајна криза за дјецу и да се постара да свијет послије пандемије буде правичнији и равноправнији за свако дијете.

Од данас, познати бренд накита и УНИЦЕФ-ов глобални партнер Пандора дуплираће сваку донацију од стране јавности за One Love, до укупног износа од милион америчких долара.

„Прије више од четрдесет година, мој отац је написао One Love, пјесму о јединству, миру и универзалној љубави у вријеме када је у свијету било много проблема. Чак и сада када нисмо у могућности да будемо заједно, његова порука и даље важи, можемо превазићи ову глобалну кризу ако будемо заједно кроз једну љубав и једно срце”, рекла је Седела Марли.

Првобитно снимљена 1977. године од стране Боба Марлија и Вејлерса, Оне Лове/People Get Ready за милионе људи широм свијета представља легендарну пјесму са вјечитом поруком да сви треба да се окупимо и будемо као један. Нова верзија пјесме ће заиста бити глобална химна 2020. године, на њој ће се наћи чланови породице Марли, познати музичари из свих дијелова свијета, умјетници из конфликтних зона широм свијета и дјеца из угрожених заједница.

''Пјесма One Love говори директно о једној кључној истини у овој пандемији: Наша најбоља нада да побједимо Ковид-19 и створимо бољи, правичнији свијет са мање дискриминације за дјецу лежи у глобалној солидарности и сарадњи”, изјавила је извршна директорка УНИЦЕФ-а Хенријета Фор. „Одушевљени смо што су породица Марли и Пандора послали своју великодушну подршку, креативност и љубав како би помогли најугроженијој дјеци.” Ковид-19 је наглавачке окренуо животе дјеце широм свијета и изнио на видјело огромне неједнакости како унутар, тако и између држава. УНИЦЕФ-ова процијена је да би у наредних шест мјесеци додатних 6000 дјеце могло умријети свакога дана од узрока који се могу спријечити – од чега готово сва (преко 90 процената) у земљама са ниским или нижим и средњим дохотком – како пандемија наставља да слаби здравствене системе и урушава услуге. Дјеца су такође изузетно угрожена услијед индиректних утицаја Ковид-19, као што су затварање школа, несташице хране, ограничен приступ основним здравственим услугама и поремећаји у ланцима снабдијевања медицинског материјала.

Као одговор на пандемију, УНИЦЕФ је покренуо кампању Reimagine — хитан апел владама, јавности, донаторима и приватном сектору да подрже УНИЦЕФ-ове напоре на одговору, опоравку и стварању новог и бољег свијета, који је тренутно под опсадом Ковид-19.

Новац прикупљен од пјесме One Love у кампањи Reimagine помоћи ће УНИЦЕФ-у да одговори на хитне потребе тако што ће обезбједити сапун, маске, рукавице, хигијенске пакете, заштитну опрему и спасоносне информације за дјецу и породице; подржаће краткорочне напоре за опоравак, укључујући подршку системима образовања, заштите и здравства; и помоћи ће УНИЦЕФ-у да створи бољи, правичнији и праведнији свијет за дјецу.

Како би подржала објављивање пјесме, друштвена мрежа ТикТок ће организовати посебан догађај и јавни изазов за фанове пред објављивање пјесме. Више детаља ће бити познато накнадно.

„Имамо јединствену прилику да направимо мапу свијетлије будућности за дјецу и младе који ће вероватно претрпети дугорочне посљедице пандемије”, рекла је Хенријета Фор. „Од окончања насиља, неправде и дискриминације, до стварања правичнијих и праведнијих друштава, млади су јасно и гласно послали своју поруку. Вријеме је да је остатак свијета чује.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана