Полстар одао признање оснивачу Егзита

Танјуг
Foto: архива

НОВИ САД - Амерички музички магазин “Полстар“ прогласио је оснивача Егзит фестивала Душана Ковачевића једним од најутицајнијих људи европске музичке и манифестационе индустрије у 2021. години, саопштено је данас из дирекције ове манифестације.

По ријечима дирекције Егзита, овај магазин објавио је инаугуралну међународну европску листу од 20 личности које “предводе, инспиришу и помјерају музичку и манифестациону индустрију напред“.

“Неизмерно сам поносан што ме је “Полстар“, један од водећих светских стручних музичких магазина, сврстао међу 20 најутицајнијих личности које предводе, инспиришу и померају европску музичку и манифестациону индустрију напред. Поред личног признања, ово је награда и за Егзит и све наше фанове, чија је подршка била кључна у борби да се фестивал деси ове године“, написао је Ковачевић на свом званичном Инстаграм профилу.

У интервјуу који је дао за посљедње издање “Полстара“, Ковачевић је на питање како је мотивисао тим током пандемије истакао да смо сви у региону навикнути на велике кризе.

“Говорио сам им да ако постоји ико на целом свету ко ће организовати фестивал ове године, знам да ћемо то бити ми. Рекао сам им да чврсто верују у то да ће се фестивал десити и да су чуда могућа ако имамо снажну веру, без обзира колико спољашње околности изгледале неповољно“, навео је Ковачевић.

Поред Ковачевића, на “Полстаровој“ листи се налази и Ема Бенкс, која је више пута проглашавана за водећег европског музичког агента, као и челници највећег свјетског концертног гиганта “Лајв Нејшн“ за Велику Британију, континенталну Европу, Блиски Исток и Африку Денис Десмонд и Џон Рид, директор водеће европске тикетинг агенције “ЦТС Евентим“ Клаус-Петер Шуленберг, и многи други.

Екипа овог магазина испратила је овогодишње издање Егзита и описала га као “историјски догађај“, а у својим извјештајима нагласила и да су свједочили одржавању првог европског фестивала послије скоро 18 мјесеци тишине на континенту.

Они су истакли како “Егзит остаје симбол независности Србије, њеног гостопримства и револуционарног духа“, те да је фестивал “поново постигао нешто револуционарно, славећи своју 20. годишњицу с масом људи жељном поновног уједињења“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана