Пјесма Евровизије 2023: BBC објавио седам потенцијалних градова домаћина

Rts
Foto: Instagram

Европска радиодифузна унија и Би-Би-Си утврдили су списак од седам потенцијалних градова од којих ће један угостити „Пјесму Евровизије“ сљедеће године.

Организатори „Пјесме Евровизије“ утврдили су ужи списак од седам потенцијалних градова који се разматрају као домаћини такмичења сљедеће године.

Објавио да су на списку Бирмингем, Глазгов, Лидс, Ливерпул, Манчестер, Њукасл и Шефилд. Занимљиво је да на списку нема главног града Лондона.

Потврђено је и да се за организацију такмичења пријавило 20 британских градова, а да су градови из ужег круга одабрани на основу њихових могућности и способности организације великог догађаја, попут „Евросонга“.

У наредном периоду ће ЕБУ и Би-Би-Си обићи изабране градове и утврдити да ли испуњавају све критеријуме организације, а име града-домаћина „Пјесме Евровизије“ биће познато током јесени, саопштено је из ЕБУ-а. 

Велика Британија је домаћин „Пјесме Евровизије“ сљедеће године, пошто је утврђено да овогодишњи побједник, Украјина, због ратног стања у земљи није у могућности да организује такмичење.

Британцима је организација понуђена пошто је њихов представник Сем Рајдер био другопласирани на такмичењу у Торину.

„Пјесма Евровизије“ сљедеће године биће прва од 1980. године која није одржана у држави која је побиједила на претходном такмичењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана