Огласио се и Милош Биковић поводом случаја професора глуме Мирослава Алексића

Б92
Foto: Архива

Милош Биковић огласио се на друштвеним мрежама поводом случаја силовања и сексуалног злостављања које је Мирослав Алексић спроводио над полазницама његове школе глуме које је у јавност прво изнијела Милена Радуловић.

Биковић је објавио слику коју је испрва поставила Радуловићева на свом профилу.

Слика је цртана верзија лика глумице, са додатом круном, на којој пише "Ниси сама".

Биковић је објавио ову слику, додајући "Одувек си била борац" и тиме пружио подршку Радуловићевој.

"Милена је моја пријатељица. Моја храбра пријатељица, и то сам одувек знао, и кад сам је гледао на испитима на ФДУ и док смо радили у Русији заједно. Ива је дивна млада уметница, из моје позоришне куће, био сам асистент на њеној класи, и сад је показала колико је зрела", написао је Милош Биковић у својој објави.

Напоменуо је да се ништа спорно није десило у његовом блиском окружењу, његовим пријатељицама, колегиницама, дјевојчицама које је гледао како расту у дивне младе жене и умјетнице, и да вјероватно никада не би знао колико то може да буде страшно.

"Оне знају да имају моју љубав и моју подршку. Њих две, и све моје колегинице, али и било која жена која се икада нашла или ће се наћи у сличној ситуацији. Ниси сама. Тиче ме се. А сви они који боје гласове подршке, лајкове или крвна зрнца - праве од ове теме оно што она никад не сме да постане. Можда не знају шта раде, не одобравам и не учествујем. Овом приликом желео бих да охрабрим и остале жене које су имале слично искуство да иступе и проговоре", додао је глумац

Због оптужби за силовање јуче је саслушан учитељ глуме, режисер и сценариста Мирослав Алексић.

Алексић, власник београдске школе глуме, који се сумњичи за силовање и недозвољене полне радње, током саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао је кривицу, а нешто касније одређен му је притвор до 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана