Нeно Белан с кћерком снимио песму и спот “Корона”

ГС
Нeно Белан с кћерком снимио песму и спот “Корона”

Хрватски кантаутор Нено Белан, заједно са својом кћерком Николином, представио је нови-стари сингл “Корона”који је, како каже, рефлексија тренутне ситуације глобалне пандемије вируса корона.

Познати музичар, који је у својевољној изолацији у свом дому у Ријеци, у ванредној ситуацији престанка концертних активности је пронашао на полицама оргиналне траке своје песме “Ивона”.

То је композиција с његовог албума “Space Twist” која је била велики хит крајем деведесетих.

Размишљајући како доприњети идеји “остани дома”, наметнула се идеја о препјеву “Ивоне” на “Корону”.

Тако је пјесма из 1998. године добила нови текст који се реферише на тренутну ситуацију.

“Порука песме је охрабрити људе да остану код куће чиме се смањује могућност заразе, али и представити вирусну опасност на духовити начин па тако са вјером у боље сутра и оптимизмом се одупрети страху и атмосфери опште угрожености. Имам позитиван став око цијеле ситуације, проћи ће убрзо и ова пријетња, биће све добро, само треба да се придржавамо мјера. Мислим да сви треба да будемо оптимистични и с вјером у боље сутра се изборити с овом недаћом”, истиче Белан.

За пјесму је снимљен и спот и то у кућној атмосфери Беланових, Неновим телефоном, а важну улогу је одиграла и кћерка Николина која је заједно са оцем и режирала спот.

(Jutarnj.hr)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана