Нектар Гарден фест“: Гитарски рифови и девета умјетност освојили публику

Илијана Божић
Foto: Ведран Шевчук

ПРИЈЕДОР- Музички фестивал „Нектар Гарден Фест“ одушевио је љубитеље доброг звука, јер су уживали у сјајним изведбама популарних бендова.

Прве вечери, у петак, наступили су „С.А.Р.С“, Војко В, Марчело и Напети квинтет, „Исказ“, Младен Томић и Адо. Другу фестивалску ноћ, у суботу, обиљежили су наступи бендова „КОБ“, „Бјесови“, „Партибрејкерс“ и „Ван Гог“. По отварању фестивалских капија, први жестоки рифови дошли су из гитара групе „КОБ“ из Костајнице који су наступили по први пут на „Нектар Гарден Фесту“. Овај млади састав у посљедњих година привлачи пажњу јавности, а поред добро познатог репертоара, бенд је публици на „Нектар Гарден Фесту“ премијерно представио и неколико нових нумера.

Пјевач и гитариста бенда, Вања Цвијановић истакао је да је публика у Љетној башти била фантастична, те да је одушевљен самом организацијом „Нектар Гарден Феста“.

-Ова публика је дивна. Од првих акорда пратили су наш наступ и пјевали заједно са нама. Посебно сам захвалан и људима који су били задужени за технички дио фестивала, јер су позорница, звук и свјетло били на свјетском нивоу-истакао је Цвијановић.

Након младог састава из Костајнице, позорницом Љетне баште завладао је састав „Бјесови“. Бројни љубитељи рокенрол звука могли су уживати у нумерама као што су „Киша“, „Чак и да могу“, „Авиони певају“ и „Боље ти“.

Узаврелу атмосферу додатно су подгријали момци из легендарног бенда „Ван Гог“ који су од првих тактова пјесме „Нек те тело носи“ доказали публици да је загарантовано најбоља забава у Љетној башти „Нектар Гарден Феста“.

Након „Ван Гога“, публика је могла да ужива у електронском звуку, јер су позорницом завладали ди џејеви Дамир Хоффман и Марко Вуковић.

Увертира за богат музички програм „Нектар Гарден Феста“ била је изложба стрип радова Херцегновског стрип фестивала која је одржана у Градској галерији „Сретен Стојановић“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана