Ким Вајлд, тиха патња мушкараца осамдесетих VIDEO

Г.С.
Ким Вајлд, тиха патња мушкараца осамдесетих VIDEO

Енглеска поп пјевачица некада је окупирала пажњу свих мушкараца, али чини се да је сада у потпуности заборављена.

Ким Вајлд (60), пјевачица, ди-џеј и телевизијска водитељка, била је невјероватно популарна осамдесетих година. Њен први албум доживио је успјех 1981. године, а пјесма "Kids in America"  доспjела је на друго мjесто свих плејлиста у Енглеској. Године 1983. добила је награду за најбољу британску женску соло умjетницу. Током осамдесетих и деведесетих година добила је више од 10 награда за најбољу пjевачицу у Енглеској, Wемачкој, Шведској, Холандији.

Ким Вајлд је позната и као "настарије дијете рокенрола", музиком је почела да се бави када је имала само 21 годину. Она држи рекорд као најцијењенија британска соло извођачица. И бројни други умјетници изводили су обраде њених пјесама у различити верзијама, од попа, рока, денс музике, па до метал верзија. Инспирисала је бројне умјетнике и то успијева и дан-данас.

Посљедњи студијски албум "Here Come the Aliens " објавила је 2018. године, и то је уједно био њен 14. албум у каријери.

Најављено је њено учешће на рок фестивалу који ће се одржати у јуну. Организован је догађај у Лидсу и осмишљен је као окупљање звијезда из осамдесетих година. Поред Ким Вајлд, учествоваће и Sister Sledge, Том Хедли, Heaven 17 и многи други.

Ким Вајлд одувијек је фасцинирала мушкарце како својом љепотом, тако и репутацијом рок звијезде. Пјевачица је у браку са Халом Фаулером од 1996. године и имају двоје дјеце, Роуз и Харија.

Процијењује се да посједује богатство од око 20 милиона евра. Многи је хвале зато што и даље није одустала од музике, наступања и компоновања, а како је била "диско звијезда" осамдесетих, тај дух и однос према музици је задржала и данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана