Гуча: Сабор трубача ипак у августу

ГС
Гуча: Сабор трубача ипак у августу

Јубиларни 60. сабор трубача биће одржан од 6. до 9. августа, потврдио је данас агенцији МНА предсједник општине Лучани Миливоје Доловић, додајући да се такмичарски програм враћа на стадион.

Због епидемије вируса корона планирано је било да се манифестација помјери за половину октобра, када је одржан и први сабор.

“У договору са надлежним министарствима и представницима здравствених установа, али и на основу наговештаја Владе Србије да ће од августа бити могући масовнији скупови попут Сабора трубача, Егзита, Бир феста… одлучили смо да се фестивал трубе одржи како је и планирано почетком августа”, рекао је Доловић.

Према његовим речима, сабор ће трајати нешто краће него што је то првобитно било планирано.

“У наредних 10 до 15 дана биће позната имена учесника и извођача, а у кратком року ћемо организовати сва предтакмичења. Да је све текло како треба, у неким мјестима би била већ одржана предтакмичења”, навео је Доловић.

Када је реч о простору у коме ће се такмичења одржати, Доловић објашњава да се многи програми враћају на стадион, пошто прошле године то није било могуће због поплава.

“На стадиону ће бити одржано финално такмичење. Прошлогодишња бина у црквеној порти је била одлична и ове године ћемо је поставити где ће наступити мајстори трубе”, истакао је Доловић.

Поред ове две бине, Доловић каже да ће бити постављене још три, тако да ће љубитељи трубе моћи да уживају од јутра до мрака током четири саборска дана. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана