Глумац Бранко Видаковић се нагодио са тужилаштвом у Београду

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Глумац Бранко Видаковић признао кривично дjело - држање хероина за личну употребу и закључио споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Овај споразум треба да потврди суд, рекла је Танјугу портпарол тужилаштва Ирена Бјелош и додала да прије тога Тужилаштво неће саопштавати детаље споразума, односно која казна чека Видаковића.

Суд треба да закаже посебно рочиште за разматрање овог споразума, напоменула је Бјелош.

Глумац се терети за држање дроге за личну употребу за шта му пријети новчана казна или затвор до три године.

Видаковићу је данас требало да почне суђење поводом тих оптужби, али ако сид потврди споразум суђења неће бити, већ ће му одмах бити изречена пресуда.

На оптуженичку клупу, заједно са Видаковићем требало је да седне и М.И. (40), који је са њим био ухапшен у јулу са 30 грама хероина.

М.И. је оптужен због препродаје дроге, односно за много теже кривично дјело - неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, за које је запрећена казна затвора од три до 12 година.

Видаковић и М.И. су ухапшени 17. јула када је полиција код њих пронашла 20 грама хероина који је био сакривен у медицинској заштитној масци М.И, у тренутку када су, како су тада пренијели медији, сјели у аутомобли "Форд" и покушали да побјегну полицијској патроли.

Током претреса стана на Врачару, у којем живи познати глумац, инспектори су пронашли двије вагице и још 10 грама наркотика.

У првој фази обојица су била осумњичена за диловање хеорина, али је истрагом утврђено да је глумац дрогу користио за личне потребе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана