Ево шта је требало да се догоди на крају серије “Игра престола”

Агенције
Ево шта је требало да се догоди на крају серије “Игра престола”

Свима онима који су још љути због краја 8. сезоне популарне серије ’’Игра престола’’ ова вијест би могла додатно да распламса емоције.

Џорџ М. М. Мартин, аутор књига по којима је снимљена серија, недавно је говорио о томе како су ствари могле (и требало је) да буду другачије.

У разговору за њемачке медије Мартин је открио да су планирана три велика филма, чиме би епска сага добила епски закључак.
Управо је то била идеја двојице твораца серије Бенијофа и Вајса, да заврше сезону с три велика биоскопска хита. Прије четири или пет година о томе се заиста озбиљно разговарало.

Задњу ријеч у целој причи имала је ХБО продукцијска кућа, која контролише филмска права за ‘’Игру престола’’. Нису ’загризли’ за ту идеју с објашњењем да су они ипак више усмјерени на продукцију ТВ серија или филмова који ће се углавном приказивати на телевизији и с том намјером и снимају филмове.

Да је ХБО ипак пристао на ову идеју, можда се не би покретала петиција за поновно снимање посљедње сезоне, која је сакупила стотине хиљада потписа огорчених фанова. Сада једино можемо да чекамо Мартинову верзију краја најпопуларније саге.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана