Звијезда мрежа на Балкану - "равноземљашима" измијенио име групе у "Округла Земља"

Н1
Foto: Shutterstock

Мустафа Сејдиновић постао је звијезда друштвених мрежа на Балкану, јер је успио да постане администратор групе "Равна Земља Балкан", а као први потез одлучио је да промијени назив те групе у Округла земља/Round Earth Balkan.

Он је био члан групе која је промовисала теорије завjере да је планета Земља равна плоча, што је теорија која има велики број заговарача широм планете. 

Сејдиновић се учланио у једну такву за балканско говорно подручје - те након што је постао администратор групе, промijенио јој је име - што је брзо одјекнуло друштвеним мрежама. 

"Они су без милости брисали све 'глобусаре', тако да сам се морао притајити и чекати. И онда, јуче, као поручено, питају да ли неко жели бити админ. Нисам часио часа, јавио сам се, и замислите молим вас, дали су ми админа!", написао је на свом Фејсбуку.  

Занимљиво, група људи која не вјерује свјетским владама, НАСА-и и бројним другим организацијама - без икакве провјере дала му је администраторско мјесто. 

"П.С. Променио сам им назив у Округла земља, и они га не могу мењати у следећих 27 дана", закључио је Сејдиновић.

 

Dragi moji i drage moje, znam da nam je ova prokleta 2020-ta bila jako teška, ali zato imate mene, da vam popravim...

Posted by Mustafa Musa Sejdinović on Wednesday, 16 December 2020

 

Група која његује идеју да је Земља равна плоча је осмишљена као платформа у којој све особе који имају другачије и супротно мишљење од тога да је Земља равна плоча - немају шта да траже. У опису наводе да се избаце сви појединци који не мисле као они.

Огласили су се након што је Сејдиновић успио да их надмудри. 

"Били смо толико наивни да смо заправо дали админа човјеку кога нисмо провјерили. То смо ми, равноземљаши, знамо све о планети, али не знамо о људима који су један клик на профил далеко од сазнавања ко им је админ".  

Како је Сејдиновић рекао у подкасту Милоша Милаковића, много чланова ове групе уопште не заступа идеје да је Земља равна плоча, него су ту како би се забављали и пратили шта пишу особе које заиста у то вјерују. 

Сејдиновић је испричао како је име групе промијенио у раним јутарњим сатима, док већина људи спава, како га неко други од администратора не би примјетио и реаговао на његов потез. 

Група броји 7.500 чланова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана