Зоолошки врт у Детроиту почиње с вакцинацијом животиња против вируса корона

ГС
Foto: Викимедија

Детроит – Зоолошко друштво у Детроиту (Detroit Zoological Society, скраћено DZS) почело је вакцинисати животиње које су најподложније зарази вирусом корона, наводи се у саопштењу DZS за медије.

У ту сврху, фамацеутска компанија Зоетис, ауторизована од стране УСДА, развила је посебну вакцину за заштиту животиња од ковид-19 вируса.

Гориле, чимпанзе, тигрови и лавови су први на реду за вакцинацију као високоризичне врсте.

„Животиње овдје су редовно вакцинисане у друге сврхе. Многи сисари су дресирани да се обрате својим његоватељима за блаже медицинске интервенције, укључујући вакцинацију. Захвални смо, лакнуло нам је штавише, због развијене специјалне вакцине против ковида-19“, изјавио је Скот Картер из DZS у саопштењу за медије.

Неколико лавова, тигрова, леоптарда и горила у зоо вртовима широм САД било је позитивно на вирус корона. Један тигар и један лав у европском и индијском зоолошком врту већ су угинули од овог вируса.

Иако до сад ниједан случај вируса корона није потврђен код животиња Детроитског зоолошког врта, превентивно се преузимају разне мјере заштите, укључујући заштитну опрему за особље, те баријере за осигуравање социјалне дистанце
   

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана