Због сендвича у торби путник у Аустралији добио казну, двоструко већу од авиокарте

ГС
Због сендвича у торби путник у Аустралији добио казну, двоструко већу од авиокарте

Путник који је путовао с Балија у Аустралију морао је платити 1.874 долара након што су у његовој пртљази пронађена два непријављена јаја, говеђа кобасица, McMuffin и сендвич са шунком.

Аустралијско министарство пољопривреде, рибарства и шумарства саопштило је да пас трагач детектирао низ непријављених ризичних производа, укључујући производе брзе хране, у путниковом руксаку.

"Ово ће бити најскупљи оброк који је овај путник икада имао. Ова је казна двоструко већа од цијене авионске карте за Бали, али немам саосјећања за људе који одлуче прекршити строге аустралијске биосигурносне мјере", рекао је министар Murray Watt у изјави.

Инцидент се догодио неколико дана након што су аустралијске власти увеле строга нова биосигурносна правила због епидемије болести шаке, стопала и уста (ФМД) у Индонезији, која се проширила на Бали, популарно одредиште аустралских туриста.

"У Аустралији нема ФМД-а и желимо да тако и остане", рекао је Watt.

Болест могу пренијети живе животиње, у месу и млијечним производима, као и на одјећи, обући или чак торбама људи који су били у контакту са зараженим животињама. Стручњаци процјењују да би избијање епидемије у Аустралији могло узроковати економски удар до 80 милијарди долара, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана