Више од 1,6 милиона се одазвало "јуришу" на "Област 51": "Била је то шала"

Агенције
Више од 1,6 милиона се одазвало "јуришу" на "Област 51": "Била је то шала"

Догађај оглашен на Фејсбуку који је изазвао помаму због могућности "увида" у ванземаљце који су наводно у рукама америчких власти, само је шала, казао је мушкарац који је то осмислио.

"То је сатира. Трудио сам се да изгледа попут шале колико сам год више могао, али очито има људи који то схваћају озбиљно", рекао је Мети Робертс у интервјуу за Крон.

"Огласио сам догађај 27. јуна као шалу. Прошло је три дана и 40 људи је то 'лајковало' и потом се отело контроли. Прилично је невјероватно"", рекао је.

До сриједе се 1,6 милиона корисника Фејсбука најавило да ће учествовати у опсади војног постројења у Невади познатог као "Област 51" гдје, према теоријама завјере, америчке власти држе ванземаљце и неидентифицковане летеће објекте.

Кад су и друге друштвене мреже приметиле догађај "Storm "Area51" и кад су кренуле новинске вијести, број људи који је најавио просуство догађају, ескалирао је. Чак је и број заинтересованих за догађај најављен за 20. септембар у 15 сати досегао 1,2 милиона.

"Окупићемо се на подручју центра туристичке атракције Ареа 51 и тамо ускладити наш улазак", наводи се у позиву на Фејсбуку. "Ако потрчимо 'Наруто' стилом можемо се кретати брже од њихових метака. Идемо да видимо те ванземаљце".

Наруто се односи на цртани јапански лик Наруто Озумаки.

Шалу је примјетила и америчка војска која је упозорила људе да се не одазову, поручивши да је сваки покушај илегалног уласка у војне полигоне опасан.

Америчка војска истраживала је појаве НЛО-а од 1947. до 1969. али не у Невади, него у Охају, у војној бази у Дејтону, у којој је постигнут Дејтонски мировни споразум за БиХ, али пројекат је завршен закључком да нема доказа ни о ванземаљцима на Земљи, ни о неидентификованим летећим објетима из других свијетова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана