Вијетнам: Осуђен на пет година затвора због преношења вируса корона

Танјуг
Foto: Танјуг

ХАНОЈ - Суд у Вијетнаму изрекао је казну од пет година затвора човјеку који је другима пренио вирус корона, кршећи строге мјере карантина, јавили су државни медији.

Ле Ван Три (28) осуђен је због "ширења опасне заразне болести" на једнодневном суђењу пред Народним судом у јужној провинцији Ца Мау, наводи Вијетнамска новинска агенција.

Агенција је навела да је Три путовао назад у Ца Му из Хо Ши Мин Ситија, чиме је прекршио правило о двадесетједнодневном карантину.

Заразио је осам особа, од којих је једна умрла од посљедица заразе након једномјесечног лијечења, преноси Ројтерс.

Вијетнам је једна од земаља које су се током пандемије успјешно бориле против вируса корона захваљујући циљаном масовном тестирању, интензивном праћењу контаката, строгим рестрикцијама на границама и карантину, али су нова жаришта од краја априла довела до пораста броја нових случајева.

Ца Мау, провинција на југу Вијетнама од почетка пандемије је пријавила 191 случај и двије преминуле особе, док је у Хо Ши Мин Ситију, које је једно од највећих жаришта у земљи заражено скоро 260.000 људи, док их је 10.685 преминуло.

Вијетнам се тренутно суочава са великим ширењем вируса, а од укупно 536.000 случајева и 13.385 преминулих велика већина забиљежена је у протеклих неколико мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана