Виђен Коки Кол: Лоциран најпознатији семберски бјегунац

ГС
Виђен Коки Кол: Лоциран најпознатији семберски бјегунац

БИЈЕЉИНА - Кенгур по имену Коки Кол који је побјегао са бијељинског ранча “Танасић” прије скоро мјесец дана налази се у близини овог ранча, у кругу од четири-пет километара, потврдио је Никола Танасић, власник овог ранча.

Како каже Танасић, имају дојаве грађана гдје се кенгур налази, те да је за викенд био у близини ранча, међутим тренутно немају начин како да га ухвате.

“Никоме још ништа нисмо пријављивали да је побјегао, осим што смо то објавили. Добијамо информације гдје је виђен и слично, најважније је да је жив и да је у близини. Сада тражимо начин и надам се да ћемо да га ухватимо”, рекао је Танасић.

Он каже да Коки Кол трентуно није угрожен када је у питању храна, јер је ријеч о биљоједу, а вегетација још није стала.

“Проблем би могао настати у наредном периоду, ако га не ухватимо до тад, а вегетација стане. То је аустралијска животиња која баш не подноси ниске температуре”, рекао је Танасић.

Танасић каже да планирају да га ухвате мрежом или да му поставе неку клопку, те да би најбоље било када би га могли успавати стрелицом за успављивање.

“Изузетно је тешко доћи до те опреме као што је стрелица за успављивање, не знам да ли то има код нас. Ми се нисмо никоме обраћали, али мислим да је до тога изузетно тешко доћи”, рекао је Танасић.

С обзиром да креће сезона лова на нашем подручју, Танасић је апеловао на ловце да буду пажљиви током лова да га не убију.

За онога ко им помогне да ухвате кенгура Коки Кола, власници су обезбиједили и награду.

“Ријеч је о новчаној награди и то неће бити мало. Новчано ће бити награђен онај ко нам помогне да га ухватимо, нама не значи ништа што ће нам неко рећи гдје се налази, из разлога што ми знамо гдје је он”, појаснио је Танасић.

Он каже да је кенгур стигао из Чешке прије годину дана, те да се раније није дешавало да он побјегне.

“Дали смо му име Коки Кол, ријеч је о мужјаку старом око годину и по дана. Ми смо га довезли прије годину дана када је имао око пет-шест мјесеци. Никада прије тога нисмо имали кенгура, он нам је први. Од животнија које нису карактеристичне за наше подручје имали смо раније мајмуна”, каже Танасић.

Напоменуо је да им се никада раније није дешавало да побјегне животнија, те да је ово први пут.

“Он нам је побјегао тако што су се дјеца прије мјесец дана играла и оставила отворене капије куда је он и изашао. Међутим кенгур не би ни побјегао, не би ни отишао са ранча, него су га дјеца гањала, па су га тако уплашила, те је тад он побјегао и послије се изгубио”, појаснио је Танасић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана