''Very nice!'': Казахстанска туристичка заједница користи Боратову фразу у промоцији земље

Кликс
''Very nice!'': Казахстанска туристичка заједница користи Боратову фразу у промоцији земље

Казахстанска туристичка заједница присвојила је фразу "Врло лијепо (Very nice)" за своју нову рекламну кампању, пише ББЦ. Овај израз користи главни лик филма "Борат", истоимени новинар из Казахстана.

Први дио филма "Борат" изазвао је лавину негативних реакција у овој држави, а власти су запријетиле тужбом против творца Саше Барона Цоена.

Међутим, туристичка заједница ове земље одлучила је прихватити Бората као савршен маркетиншки алат - поготово због чињенице да је други наставак овог остварења управо представљен јавности.

Објавили су низ кратких видеа којим истичу крајолик и културу земље, користећи уз то крилатицу "Врло лијепо (Very nice)".

Одговор корисника друштвених мрежа био је врло позитиван, многи су рекли како рекламе шаљу позитивну поруку и промовишу филм на врло лијеп начин.

"Браво, сјајан начин да обгрлите публицитет који је створио комичар и претворите га у позитивну поруку", наводи се у једном од коментара.

Када је први филм о Борату објављен 2006. године, власти су забраниле његову објаву на ДВД-у, а људима је било забрањено да посјећују web страницу овог остварења.

Ове одлуке су донесене јер су власти у Казахстану сматрале да филм приказује ову земљу као расистичку, сексистичку и примитивну земљу.

Међутим, казахстанска влада се неколико година касније захвалила Цоену због повећања туризма у земљи.

Према ријечима некадашњег министра Јерзана Казикханова, од објаве филма до 2012. године визу за улазак у ову земљу је на годишњем нивоу тражило десет пута више људи него иначе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана