Умјетница планира продати своју јајну ћелију у облику НФТ-а на Арт Базелу

Klix.ba
Умјетница планира продати своју јајну ћелију у облику НФТ-а на Арт Базелу

Умјетница Нарине Аракелиан ће на престижној манифестацији Арт Базел, која ће се одржати у Мајами Бичу, продавати своју јајну ћелију у облику незамјењивог токена (НФТ).

Ова 42-годишња умјетница арменског поријекла ће изложити слику чији је назив "Лајв", а садржават ће уговор помоћу којег ће купац моћи добити њену јајну ћелију.

НФТ, односно незамјењиви токен, наликује криптовалутама, а представља јединствену дигиталну имовину чија је популарност нагло порасла у посљедњој години.

Аракелиан је навела како очекује да ће особа која купи јајну ћелију одлучити зачети дијете. Нада се да ће је купити пар који је имао проблема са зачећем.

"Веома сам срећна што ћу на свијет донијети дијете кроз своје умјетничко дјело. Ово је предивна комбинација креативности, умјетности и живота", рекла је.

Иначе, Аракелиан је рођена у Сибиру. Дипломирала је на Државном умјетничком институту Суриков у Москви 2015. године, а затим је завршила једногодишњу праксу на Одсјеку за дигиталну умјетност на Умјетничкој академији у Лос Анђелесу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана