Удахнуо бургију у плућа током поправке зуба VIDEO

Г.С.
Foto: pixabay

Обичан рутински стоматолошки захват претворио се у ноћну мору за Тома Јозсија оставивши му бургију у његовим плућима!

 

Замислите да одете код зубара на рутинску процедуру као што је пломбирање зуба, а затим чујете да ћете можда морати да уклоните дио плућа због стоматолошке бургије!

Управо то се догодило Тому Јозсију, 60-годишњем човјеку из Илиноиса. Дошао је код зубара гдје требао да уради пломбу, а следеће што зна је да му је речено да је прогутао то јест удахно стоматолошку бургију.

То би било довољно лоше, с обзиром на то да му је оштар метални дио могао да пробије цријева, али је ЦТ снимак касније показао да бургију није прогутао, већ ју је удахнуо, а сада му стоји заглављена у плућима!

“Био сам код зубара да ми пломбира зуб, а онда сљедеће што знам речено ми је да сам прогутао стомнатолошку бургију! Нисам чак ни осјетио да клизи у плућа. Све што сам осјетио је кашаљ.”, рекао је он за ВИСН 12 Њус.

Плућни стручњаци су првобитно покушали да уклоне зубну бургију користећи нормалне технике вађења страног тијела, али се чинило да је превише дубоко у плућима. Очигледно, Јозси је почео да се брине, посебно након што му је речено да ће му вјероватно морати да се уклони дио плућа, ако бургија остане тамо.

“То страно тијело је било у устима, а бактерије у устима су највирулентније и веома агресивне бактерије, а ако су се накачиле на бургију , створиће апсцес”, рекао је пулмолог Абдул Хамид Алраиес за ЦНН. “Зато је се морате ријешити што је прије могуће.”

У једном тренутку бургија је почела да узрокује да шездесетогодишњи радник на одржавању искашљава крв, па су љекари почели да га припремају за интензивну операцију.

На срећу, др Алраиес и његов тим су смислили креативан начин да извуку бургију, користећи роботску бронхоскопију која се иначе користи за откривање ситних чворића рака плућа. Процедура од 90 минута протекла је по плану, а бургија је уклоњена.

Том Јозси се од тада потпуно опоравио и чак има бургију на полици у свом дому као сувенир да га подсјети на вријеме када је умало изгубио дио плућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана