У Котору можете посјетити мали музеј посвећен мачкама

ГС
Foto: Агенције

Уколико волите животиње и овог љета посјетите Котор, не пропустите прилику да обиђете Музеј мачака, који се налази недалеко од центра града.

У паузи од купања и шетњи, свратите у мали музеј посвећен мачкама. Улаз кошта 2 КМ (1 еуро), а дио прихода се донира за куповину хране мачкама које живе на улицама Котора.

Након што платите улазницу, можете донирати новац за куповину хране или једноставно купити храну и сами је однијети локалним мачкама.

Мачке већ неколико деценија представљају симбол Котора, а све детаље њиховог доласка на обалу овог црногорског града можете пронаћи управо у музеју. Док обилазите двије просторије у које је распоређена велика колекција, око ногу ће вам се, врло вјероватно, вртити неколико шарених мачки које већ дуго живе у овом интересантном музеју.

Међу експонатима су изложени новчићи, књиге, свеске, поштанске маркице, медаље, разнолики записи и разгледнице које су љубитељи мачака донирали музеју.

Неки од експоната су стари неколико стотина година. Сви они који желе донирати новац или експонате музеју могу се јавити на службени маил: [email protected]

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана